Novice

04.06.2020 02:20

Dobrodošel v Ljubljani, Matic Pangerc!

MRK Ljubljana bo v sezoni 2020/2021 igrala svojo krstno sezono v 1. ligi NLB, kamor so se uvrstili z zanesljivo osvojenim drugim mestom v 1. B DRL. Uprava kluba ne počiva in išče okrepitve. Po odhodu Urbana Pippa v Škofjo Loko, so morali Ljubljančani čimprej zapolniti verzel, ki je nastala na desni strani napada, zato so pripeljali mladega in perspektivnega Matica Pangerca.

Matic Pangerc je preteklo sezono igral v ŠRD Škofljica, kjer je bil eden izmed glavnih nosilcev igre. S svojo višino in dobrim strelom od daleč je tako prepričal ljubljanskega trenerja Bojana Čotarja, da si zasluži priložnost nastopa med slovensko elito.

OSNOVNI PODATKI:
IME IN PRIIMEK:
Matic Pangerc
DATUM ROJSTVA: 23. 12. 1996
VIŠINA / TEŽA: 196 cm / 98 kg
PREJŠNJI KLUBI: ŠRD Škofljica

V prejšnji sezoni je bil s 54 goli Pangerc najboljši strelec svoje ekipe. Ob prestopu v prvoligaški klub je povedal: Občutki v Ljubljani so odlični, v ekipo sem se dobro vklopil, tudi treningi so na nivoju prve lige. Cilj v naslednji sezoni bo zmagati, kar je treba za obstanek, in predvsem dokazati, da ne bomo “kanonfuter”. Ekipi lahko doprinesem višino in fizično moč v obrambi.”

Avtor: ppv