Novice

21.09.2019 02:19

Drama v Trbovljah: od -5 do +2

Članska ekipa je včeraj gostovala pri tekmecih iz Trbovelj. V dvorani Polaj so naši fantje lovili prvo zmago v letošnji sezoni in jo tudi dobili. RD Rudar so premagali z 28:26.

V 3 MINUTAH PREJELI 5 GOLOV

Tekmo so mulci odprli katastrofalno. V napadu igra nikakor ni stekla, v obrambi pa so bile prevelike luknje. Domačini so tako že v 3. minuti srečanja po zadetku Žige Raduloviča prišli do vodstva s 5:0 in naš trener Bojan Čotar je bil primoran vzeti minuto odmora.

Po time-outu so se naši igralci zbrali in zaigrali veliko bolje tako v obrambi kot v napadu. Počasi smo se približevali domačinom in iz minute v minuto nižali zaostanek. Tik pred koncem polčasa, v 27. minuti, pa je mulcem uspelo izničiti zaostanek. Po golu Mihe Kolmančiča iz 7 metrov je bil rezultat poravnan na 12:12.

Do konca polčasa pa je našim fantom uspelo celo povesti, tako da se je polčas končal z rezultatom 13:14.

DRUGI POLČAS IZENAČEN, PRVA ZMAGA MULCEV

Mulci so drugi polčas otvorili z zadetkom Hermana Leskovarja. Do 41. minute smo spremljali igro gor za gol, tako da se je prednost naših gibala med +1 in +2, nato pa so fantje uspeli prednost zvišati še za en zadetek več (16:19). V naslednjih 10 minutah je prišlo do manjšega padca v igri naših mulcev in domačini so v 51. minuti izid izenačili (22:22).

4 minute pred koncem je bil izid poravnan (25:25) in sledila je minuta odmora domačega trenerja, ki je svojim varovancem naročil spremembo obrambne formacije na 4-2. Takoj je z minuto odmora odreagiral tudi Čotar, ki je dal Ljubljančanom napotke za igro v napadu. Zadnji žebelj v krsto Rudarja je zabil Jaka Žabjek, ki je v 59. minuti postavil tudi končni rezultat srečanja – 26:28.

Mulci so tako osvojili prvo zmago v letošnji sezoni. Naslednji vikend, v soboto, 28. septembra, ob 19. uri pa jih čaka MESTI DERBI, ko bodo v dvorani Krim na Galjevici gostili ekipo RD LL Grosist Slovan.

Se vidimo v soboto na Galjevici!

#mulcizgaljevice

Avtor: ppv