Novice

21.10.2018 07:21

Iz gostovanja v Grosuplju s +5

Mulci so že v petek odigrali tekmo 3. kroga. Gostovali so pri sosedih iz Grosuplja. Že v prvem polčasu so pokazali, da so boljši nasprotnik, v drugem pa so naši fantje prednost le še zadrževali in slavili z rezultatom 29:24.

V prvem polčasu so se Grosupeljčani do 12. minute uspešno upirali, nato pa so naši fantje z delnim izidom 0:5 prišli do vodstva 11:6. Domačini so odgovorili z dvema zaporednima zadetkoma, a so Mulci prednost 5 golov zadržali do polčasa in na odmor odšli pri rezultatu 13:18.

Drugi polčas so malce bolje začeli domačini, ki so do 40. minute znižali svoj zaostanek na 3 gole (17:20), a so naši fantje kmalu stvari postavili na svoje mesto in z nekaj lepimi akcijami v napadu in dobro organizirano obrambo prišli do končnega rezultata 29:24 v našo korist.

Pri domačinih je največ golov zadel Luka Rede (6 zadetkov), pri naših pa je bil najboljši strelec že drugo tekmo zapored Slavko Erak, ki je zadel 8-krat. Pohvaliti velja tudi Žigo Rebevška, ki je zbral 17 obramb.

Žiga Rebevšek:Tekma je bila odraz naše zrelosti. S takšno ekipo in strokovnim štabom je zmagovanje tekem še toliko lepše. Pokazali smo, da znamo igrati lep rokomet in zasluženo prišli do zmage. Ko imaš na tekmi čvrsto obrambo, je tudi nam vratarjem lažje obraniti strele. Občutki po takšni tekmi so fenomenalni, saj je atmosfera v ekipi odlična in mislim, da gremo v pravo smer. Grosuplje je pokazalo, da v letošnji sezoni računa na napredovanje v 1. B ligo. Na tekmi smo v kriznih momentih uspeli ohraniti mirne živce in to je bil eden izmed glavnih razlogov za zmago. Veseli smo za to zmago a vemo, da nas čaka še ogromno dela, da dosežemo naš glavni cilj.

Naši Mulci s tekmo manj zasedajo trenutno 3. mesto na lestvici in so poleg RK Cerklje-Radovljica še edina ekipa, ki ni oddala nobene točke.

Naslednjo tekmo bodo naši fantje igrali doma proti RK Arcont Radgona – prestavljena tekma 2. kroga – 30. 10. 2018 ob 18:30. Pridite pomagat Mulcem, da se postavijo na lestvici tja, kamor spadajo, na 1. mesto! Se vidimo na Galjevici!

Avtor: ppv