Novice

07.10.2018 05:07

Odličen začetek sezone: +11 proti RD Moškanjci-Gorišnica

Včeraj je naša članska ekipa v novo sezono vstopila z zmago na domačem igrišču proti RD Moškanjci-Gorišnica. Po lanskem izpadu iz 1. B lige smo vsi v klubu podrejeni enemu cilju – takojšnji vrnitvi v višji rang tekmovanja. Končni rezultat včerajšnje tekme je bil 36:25.

Prvi polčas so se naši Mulci še malce lovili. Vendarle je to prva tekma sezone, ki je vedno težka, ne glede na kakovost nasprotne ekipe. Kljub našemu hitremu vodstvu z 2:0 so gostje iz Gorišnice hitro odgovorili in v 6. minuti izid poravnali na 2:2. Nekaj časa smo gledali igro “gol za gol”, nato pa so med 14. in 17. minuto ter med 22. in 24. minuto naši zadeli dvakrat po 3 zadetke in si priigrali prednost 6 golov. Gostje so jo do konca polčasa omilili na 4, tako da se je polčas končal z rezultatom 20:16.

V drugem polčasu pa so naši strnili vrste v obrambi, prejeli so le 9 zadetkov. Igra v napadu je stekla in kljub nekaj tehničnim napakam je bila zmaga na koncu visoka. Semafor se je ustavil pri 36:25.

Omeniti velja novinca v Ljubljanskem dresu, levorokega Slavka Eraka, ki je ob svojem debiju za našo ekipo zabil 10 golov: “Sezono smo začeli z zmago, kar je bil tudi naš glavni cilj, saj gremo čisto vsako tekmo letos po novi 2 točki,” je po tekmi dejal “MVP” srečanja.

Do tako visoke rezultatske razlike je prišlo predvsem zaradi naše širine klopi. Imamo 16 igralcev in vsak izmed nas lahko da svoj doprinos k zmagi. Zadnja 2 meseca smo dobro trenirali. Sicer je bilo v prvem polčasu čutiti nekaj nervoze, saj je bila to prva tekma v sezoni, a vsako tekmo gremo po zmago in tudi včeraj smo se tega zavedali in premagali gostujočo ekipo. Odigrali smo tako, kot smo se zmenili in kot smo trenirali,” je še povedal Erak.

Zaključil pa je z apelom na gledalce: “Pridite nas podpret naslednji vikend, ko igramo doma proti RK Arcont Radgoni, saj je poleg zmag tudi največje zadovoljstvo in dokaz, da dobro delamo, to, da se na tribuni zbere veliko število ljudi.

ZAKAJ MRK LJUBLJANA?

Novinec, debitant, levoroki Slavko Erak, je že na prvi tekmi pokazal, da je za ekipo okrepitev v pravem pomenu besede. Za Ljubljanski dres se je v tej sezoni odločil, ker: ” sta mi Jure Natek (športni direktor) in Bojan Čotar (trener) pred sezono predstavila vizijo kluba, ki se mi zdi zelo realna in sem v njej prepoznal tudi sebe. V nekaj letih želimo priti v 1. NLB ligo. V klubu se dela dobro, trenira se dobro, in to je to, kar potrebujemo za rast.

Avtor: ppv