Novice

24.12.2019 03:38

PREGLED PRVEGA DELA SEZONE: jesenski podprvaki!

V lanski sezoni so se naši Mulci sprehodili preko 2. DRL in se uvrstili v 1. B DRL. Cilj vsake ekipe v prvi sezoni po uvrstitvi v ligo višje je seveda obstanek. To je bil tudi osnovni cilj naših rokometašev, a se je hitro izkazalo, da lahko sežejo precej višje. Za vas smo naredili pregled prvega dela sezone, ki smo ga zaključili z nazivom “jesenski podprvaki”.

Začetek slabši od pričakovanj, a tudi razpored nam ni šel na roko

V prvem krogu so Mulci na Galjevici gostili rokometaše RD Herz Šmartno. Tekma se je končala z delitvijo točk (31:31). Pred prvim srečanjem 1. B lige fantje niso točno vedeli, kaj pričakovati. Osvojili so točko, ki pa je pustila mešane občutke.

Za tem so se odpravili na eno težjih gostovanj v letošnji sezoni, v Trbovlje k Rudarju. Pokazali so izjemno dobro igro in favorizirane domačine premagali z 28:26.

Nato pa prvi lokalni derbi proti sosedom iz Kodeljevega. Fantje so vedeli, da je Slovan nedvomen favorit. Ne samo na tej tekmi, tudi v celotni ligi. Ekipa Slovana ima kar nekaj zvenečih imen. Mulci so se sosedom dobro postavili po robu, nad pričakovanji, žal pa so izgubili s 26:28.

Sledila je tekma v Dolu pri Hrastniku. Poleg Slovana in Krškega so tudi Dolani spadali v ožji krog favoritov za osvojitev prvih dveh mest. Iz Dolanke so se naši fantje vrnili z ogromno točko in počasi začeli verjeti v svoje sposobnosti in dobro igro.

Po štirih tekmah so imeli na kontu 4 točke, kar jih je uvrščalo na 7. mesto, a so bili od 3. mesta oddaljeni zgolj točko.

Izjemna predstava proti SVIŠ-u, a žal nesrečen poraz

Nato je sledila tekma proti Radečam, kjer so naši Mulci prvič v letošnji sezoni odigrali sproščeno, mirno in so predvsem samo uživali ob igranju rokometa. Tudi rezultat je bil temu primeren – zmaga za 20 zadetkov (41:21).

Na gostovanju v Ivančni Gorici smo spremljali tekmo polno preobratov. Mulci so pokazali izjemno dobro predstavo proti ekipi, ki je veljala za favorita. A po izteku 60 minut je sledil hladen tuš, ko so iz 9 metrov mimo bloka Ivančani zadeli za zmago z 31:30. Srečanje je pokazalo, da se lahko Mulci kosajo s prav vsako ekipo v ligi, v kolikor igrajo sproščeno in uživajo ob rokometni igri. Sreča je bila tokrat na strani nasprotnikov, a vseeno ljubljanskih rokometašev to ni potrlo.

Že več kot 2 meseca ne poznamo poraza!

Po 5. krogu smo bili s 6 točkami na 6. mestu, od tu pa je v ljubljanska jadra zapihal močan veter, ki so ga Mulci spretno obvladali in se na lestvici pomikali višje in višje. Najprej je padel Črnomelj (36:22), nato še Škofljica (38:29). Dvema zaporednima domačima zmagama je sledilo gostovanje na Ptuju, kjer so fantje odnesli 1 točko – glede na potek srečanja, fer delitev točk.

Za ptujskim gostovanjem pa so en za drugim padli Grosuplje (33:20), Ig v gosteh (26:25), Brežice doma (39:26) in nazadnje pred nekaj dnevi tudi Krško v gosteh (28:21).

Sedem zaporednih tekem brez poraza je naše Mulce uvrstilo na 2. mesto ob zaključku prvega dela sezone. Na kontu imajo po 13 tekmah 19 točk, za prvim Slovanom zaostajajo za 5 točk, točkovne prednosti pred tretjim SVIŠ-em pa nimajo (imajo pa boljšo razliko v zadetkih). Četrto uvrščeni Dolani za Mulci zaostajajo že za 4 točke.

Tudi največji optimisti si na začetku sezone verjetno niso upali napovedati, da bo naša mlada ekipa po 13 tekmah zasedala 2. mesto, ki vodi v najelitnejše slovensko rokometno tekmovanje. A to še nič ne pomeni, nič še ni narejenega. Treba je še več in še bolje trenirati ter iti tekmo po tekmo – vsako na zmago. Kam lahko to mlade Mulce pripelje, bomo videli 9. maja, ko bodo v zadnjem krogu prvenstva Ljubljančani gostili Krčane.

Naslednja tekma Mulce čaka 23. januarja 2020, ko bodo na Galjevici v sklopu 1/16 finala Pokala Slovenije gostili RK Brežice, ki so jih letos že premagali na domačem terenu z 39:26. Prvi vikend februarja pa se nadaljuje ligaško tekmovanje, Ljubljančani se odpravljajo na gostovanje v Šmartno pri Litiji.

Najboljši strelec naše ekipe je Uroš Milićević, ki je na 13 tekmah dosegel okroglih 100 zadetkov.

Avtor: ppv