Novice

17.09.2019 11:29

Prva tekma, prva točka

Po težko pričakovani vrnitvi med 1. B ligaško konkurenco so Mulci v soboto odigrali prvo tekmo v novi sezoni. V dvorani na Galjevici so se Ljubljančani pomerili z ekipo Šmartnega, ki je v lanski sezoni 1. B lige osvojila 8. mesto. Ob napeti končnici sta se ekipi razšli brez zmagovalca.

V začetnih minutah smo lahko videli zelo visok tempo igre. Obe ekipi sta igrali s hitrim protinapadom in izvajajanjem hitrega centra. Na začetku prvega polčasa so prevladovali domačini, ki so že takoj na začetku poskrbeli za prvo vodstvo na tekmi. V drugem delu tekme je obramba popustila in gostje so povedli za +2. O slabi obrambi domačinov v prvem polčasu priča podatek o 18 prejetih golov v prvem delu srečanja.

Začetek drugega polčasa se je pričel izenačeno, v 35. minuti pa so pobudo prevzeli domačini, ki so izenačili in kasneje povedli z dvema goloma prednosti. Sledilo je nekaj minut strelskega posta obeh ekip, na mestu pa sta bila tudi vratarja obeh ekip. V 54. minuti so imeli Ljubljančani nekajkrat priložnost za pobeg na +3, a so se začele tehnične napake, ki jih je bilo v drugem polčasu ogromno. Gostje so izničili vodstvo Mulcev in obetala se je infarktna končnica. Domačini so imeli v rokah žogo za zmago a je žoga končala v rokah Šmartnega. Gostje so imeli 15 sekund pred koncem v rokah žogo za zmago a so se Mulci ubranili in istržili točko.

V naslednjem krogu Ljubljančani odhajajo v Trbovlje, kjer bodo odigrali tekmo drugega kroga proti RD Rudar Trbovlje.

MRK LJUBLJANA : RD HERZ ŠMARTNO 31 : 31

Avtor: ppv