Novice

15.08.2018 01:48

Rošade na trenerskih položajih: pri članih Čotar, pri mladincih in kadetih Brulec

Zaključek lanske sezone ni bil prav uspešen niti v članski niti v mladinski ekipi, saj sta obe izpadli ligo nižje, zato je bilo vodstvo kluba primorano povleči nekaj potez, za katere so prepričani, da bodo prinesle svež veter v jadra tako mladinske kot članske ekipe.

Boštjana Brulca bo na trenerskem stolčku članske ekipe v letošnji sezoni zamenjal izkušeni trener, ki je prvi del lanske sezone vodil RD LL Grosist Slovan, v preteklosti pa je bil nekaj let tudi pomočnik selektorja slovenske moške reprezentance – Bojan Čotar.

Vizija kluba, ki mi je bila predstavljena, je zelo zanimiva in ambiciozna, kar mi v karieri predstavlja izziv, ki ga še nisem imel,” je povedal novi trener naših mulcev, ki pa se zaveda mladosti ekipe in vseh prednosti in tudi slabosti, ki jih mladost prinaša s seboj: “Ekipa je mlada, a je v teh igralcih veliko potenciala. Poizkušali bomo nadgraditi stvari, ki v prejšnji sezoni niso funkcionirale tako, kot bi si vsi skupaj želeli.

In kakšen je cilj članske ekipe? “Cilji morajo biti vedno visoki. V letošnji sezoni napadamo 1. B ligo, dolgoročno pa v nekem doglednem času tudi v 1. NLB ligo, kar je tudi vizija kluba,” je zaključil Čotar.

Jure Natek, športni direktor: “Cilj letošnje sezone je uvrstitev v 1. B ligo. Dolgoročno pa si želimo postati stabilen prvoligaš, kar pa se seveda ne zgodi čez noč. S tem, ko smo se dogovorili z Bojanom Čotarjem, smo naredili zelo velik korak k uresničitvi klubske vizije.”

MLADINSKA IN KADETSKA EKIPA

Mladinsko in kadetsko ekipo je v lanski sezoni vodil Aljaž Pavlič, ki je v letošnji sezoni postal trener vratarjev v RD Riko Ribnica, zato bo ekipi v letošnji sezoni vodil Boštjan Brulec, za katerega naš športni direktor Jure Natek pravi, da je: “izjemen trener za mlajše kategorije. V bistvu se tudi on veliko bolj vidi v tem. Prepričan sem, da lahko klubu da veliko več kot trener mladinske in kadetske ekipe, sploh sedaj v situaciji, ko je trener članov Čotar. Mislim, da bosta dobro sodelovala, saj je kar nekaj igralcev takih, ki bodo zastopali barve našega kluba v mladinski in članski ligi.

Avtor: ppv