Novice

18.11.2019 04:38

Z zmago proti Škofljici do ohranitve visoke pozicije

V soboto sta se ob 19. uri pomerila le nekaj kilometrov oddaljeni ekipi – MRK Ljubljana in ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak. Ne glede na stanje na lestvici so bili derbiji med tema ekipama vedno posebna tekma. Težko je bilo v naprej določiti favorita. Ljubljančani so tokrat vse dvome o zmagovalcu rešili z izjemno odigranim prvim polčasom.

Na začetku tekme so Ljubljančani dopustili hitra dva zadetka gostom, nato pa se v naslednjih 5 minutah njihova mreža ni zatresla niti enkrat. V 7. minuti je bil trener Škofljice Gregor Cvijič primoran vzeti svojo prvo minuto odmora, saj so domačini povedli s 6:2. A to ni zaustavilo naleta Ljubljančanov, ki so prvi polčas odigrali na res visokem nivoju. V 23. minuti so prvič povedli za 10 (19:9) in do konca polčasa ohranili visoko prednost – po 30. minutah je bil rezultat  20:11.

Drugi del igre so gostje iz Škofljice pričeli bolje in znižali zaostanek na -6 (23:17), a so nato Ljubljančani s tremi zaporednimi zadetki ponovno prišli do prednosti +9 (26:17). Do konca tekme smo spremljali izenačen obračun in kljub temu, da je ljubljanskim rokometašem uspelo povesti tudi že za 11, so tekmo na koncu zmagali z 38:29.

V prvem polčasu je zares blestel Uroš Milićević, ki je dosegel 8 od skupno 10 zadetkov. K zmagi ljubljanske ekipe pa sta zelo pripomogla tudi Herman Leskovar z 8 zadetki in Miha Kolmančič s 7. Pri Škofljici je bil najbolj učinkovit Matic Pangerc, ki je zadel šestkrat.

Ljubljančani so tako na lestvici ohranili 4. mesto, medtem ko je Škofljica padla na zadnje mesto.

V naslednjem krogu ljubljanska ekipa gostuje na Ptuju, kjer se bo poizkušala odlepiti od sredinskega dela lestvice in se priključiti zgornjim trem ekipam.

Avtor: ppv